Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YILIN İLK VFT HASATI  (Okunma Sayısı 568 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 27, 2008, 04:48:33 ÖS »

Arkadaşlar yılın ilk vft tohum hasatını yapmış bulunuyorum.70 adet civarı çıkan tohumların tamamını sphagnum moss a yerleştirdik.Vatana millete hayırlı olsun.İkinci parti vft tohumları da bir aya kadar hazır olacak sanırım.Onları da artık taze taze satışa sunarız diye düşünüyorum. Grin

Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2008, 06:00:52 ÖS »

Ben de yaptım ilk hasadı. Çarprazdan tohum alamadım ama diğerlerinden aldım. Ekim tamam beklemedeyim şu an. 3-4 hafta sonra ilk çimlenmişleri görürüz herhalde.
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2008, 05:19:36 ÖS »

Ben de yaptım ilk hasadı. Çarprazdan tohum alamadım ama diğerlerinden aldım. Ekim tamam beklemedeyim şu an. 3-4 hafta sonra ilk çimlenmişleri görürüz herhalde.
Bu mesajı ayın 7'sinde yazmışım. Bugün 20'si. Dün ektiklerime baktığımda bir tanesinin çıkmış olduğunu görmüştüm. Bugün iyice bir inceledim. 10 tane çıkmış. Açıkçası bu kadar erken beklemiyordum. Şaşırdım doğrusu.

Bir ekleme daha yapayım. Vft ile Pinguicila çarprazlaması yapmıştım. Onları da diğerlerini ektikten bir hafta sonra ekmiştim. Onlardan da bir tane çıkmış. Diğerlerinden ses seda yok. Bakalım bir değişiklik olacak mı?
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2008, 07:14:32 ÖS »

Bu mesajı ayın 7'sinde yazmışım. Bugün 20'si. Dün ektiklerime baktığımda bir tanesinin çıkmış olduğunu görmüştüm. Bugün iyice bir inceledim. 10 tane çıkmış. Açıkçası bu kadar erken beklemiyordum. Şaşırdım doğrusu.

Bir ekleme daha yapayım. Vft ile Pinguicila çarprazlaması yapmıştım. Onları da diğerlerini ektikten bir hafta sonra ekmiştim. Onlardan da bir tane çıkmış. Diğerlerinden ses seda yok. Bakalım bir değişiklik olacak mı?

Oo süper bir haber ,vft pinguicula çaprazlaması ha?Merakla bekliyoruz sonucu...

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2008, 03:11:43 ÖS »

Sayın susurluklu bir bitkiden toplam nekadar tohum aldınız? birde tohuma bıraktığınız bitki aynı zamanda yavru verdimi?
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2008, 04:10:38 ÖS »

Capensislerim oldukça gelişmiş sayılırlar,bir bitki yaklaşık 2-3 ayda bir çiçekleniyor.En az iki çiçek dalı çıkarıyor.Her daldan da yaklaşık 1000-1500 tohum çıkıyor.Hesap ortadadır.
 Cry
Tohuma bırakma falan yok,zaten hepsi bir arada,aynı zamanda çiçeklenip,aynı zamanda tohum veriyorlar.

Aldığım tohumların dışında elbetteki dibine ya da yakın saksılara dökülenler yakın zamanda çıkıyorlar.

Ancak vft de olduğu gibi kökten yavru verme gibi birşey sözkonusu değildir.Böyle bir özelliği yoktur.

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2008, 07:02:22 ÖS »

Ben zaten vft den bahsediyorum gerçi drosera için verdiğiniz bilgide işime yaradı.Acaba vft içinde böyle bi bilgi verirmisiniz?
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2008, 09:16:58 ÖS »

Ben zaten vft den bahsediyorum gerçi drosera için verdiğiniz bilgide işime yaradı.Acaba vft içinde böyle bi bilgi verirmisiniz?

İlahi ben.   Smiley
Vft lerimden tohuma sadece 6-7 tane saksı bırakmıştım.Bir yetişkin vft den uygun şartlarda 100 civarında tohum elde edilebiliyor.Tabi bu dönemde yani çiçeklenme döneminde bitkiden extra bir performans beklememek gerekir.Yani dibinden soğancığından yavru vermiyor bu dönemde.Çiçek kesilince bazıları soğancıktan yavru verdi.Ama çiçeğe bırakmadığım vft ler de soğancıktan bir değil birkaç bitki elde ettiklerim de oldu.
Yine de böyle sürprizler olabiliyor: http://www.venusflytraptr.com/index.php/topic,187.0.html
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2008, 09:38:06 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2008, 09:21:48 ÖÖ »

Sadece 6-7 tanemi? vft ormanına sahipsin galıba Cheesy
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz