Slm:Kardeş bu sitenizde 2-3 kez mesaj yazdım.Cevap yazan yok.Acaba ben yanlış yerlerimi gönderiyorum.Bu venüs denen bitkini tohumundan satın aldım.Gönderilen toprağın içine uygun şekilde yerleştirdim.Bol su ile dipten 45 besledim.Hiç hareket yok.Hata nerede.Bana nasıl yardımcı olacaksınız?Bunlar büyüdüğü zaman kaç günde saksından ayrılacak konuma gelir.Siz başka bir toprak veya gübre ile mi besliyorsunuz.Bunların büyüdükten sonra farklı bir gübre ile beslendiği anlatılıyor.Doğrumudur?Saygılarımla
Sayın karakartal öncelikle hoş geldiniz.Sanırım mesaj gönderirken hata yaptınız,ilk mesajlarınız bu gün gönderdiğiniz mesajlardır.

Sitemizde yazılan özelliklede soru şeklinde olan mesajlara mutlaka cevap yazılır.Bizim atladıklarımıza moderatorlerimiz cevap verir.
Sanırım piyasada kit diye satılan tohum-torf-saksı üçlemesinden temin ettiniz.Tüm tavsiyelerimize rağmen bu tür uygulamalara başvurmanın sakıncalarını defalarca yazmamıza rağmen kullanıcılar bu yanılgılara düştükten sonra bizlere ulaşıyor.
Ne şekilde ekim yaptığınızı bilemiyorum.Saf su ile bir gün önceden iyice ıslatmış olduğunuz 1/1 batık torfu ve perlit karışımlı torfunuza tohumlarıızı yerleştirdikten sonra çok hafif parmağınız ile bastırıp torf ile temasını sağladığınızı,daha sonra ışık alan bir yere üzerini cam ya da streç film ile kapattığınızı ,altlığına saf suyu 2-3 cm yükseklikte devamlı bulundurduğunuzu ve bu şekilde 45 gün geçirdiğinizi varsayarak düşünürsek normalde yavaş yavaş filizlenmeleri görmeniz gerekirdi.

Mevsimine,ışık alma durumuna,tohumların tazeliğine göre bu çimlenme ve gelişme dönemi farklılık gösterecektir.Saksıdan ayırıp başka bir yere alma zamanıını genelde dormancy öncesi ve dormancy sonrası yapabilirsiniz,ancak bitkinizin elle tutulabilecek kadar gelişmiş olması da gereklidir.Kök ve soğancığının da biraz gelişmesi için süre tanımak daha akılcıdır.Tabi bu işlemi cımbız ve büyüteç gibi aletlerle yapmak isteyenler varsa da yapacak birşey yok.Benim haziran ayında ektiğim vft min hala 5 mm olduğunu düşünürsek durumu kavramanız daha kolay olacaktır.
Gübre meselesine gelince,bunu düşünmeyiniz bile.EB ler gübreye karşı çok hassastırlar.Kanıtlanmış gübreleme sistemi ile gelişimini hızlandırmış bir eb henüz bilinmemektedir.