Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir tohum çimlendi  (Okunma Sayısı 561 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
metinzenbil
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 02, 2008, 07:41:21 ÖÖ »

Evet arkadaşlar bugun çok keyifliyim. Bir tane tohum çimlenmiş. Ne yapacagımı şaşırdım açıkcası. Hemen evin içine adım ufak bir saksıya koydum. tohumu gommelımıyım yoksa use bıraksam o kendı kendıne ınermı aşağıya. Korkuyorum yapraklarını kıracam dıye.  Birde çimlendirme işini ne torf ne de perlit olmayan bir şeyle yaptım. Su tutucu bir madde demiştim ya onun içindeki tohum çimlendi.

Şimdi ne yapsam bi akıl verseniz. Smiley
varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2008, 08:41:08 ÖÖ »

merhaba şimdi yarı yarıya torf ve perliti karıştırıp iyice ıslat ve su dolu kaba oturt iyice suyu çeksin sonra çimlenen vft yi zarar vermeyecek şekilde al ve kök kısmını çok hafifçe torfun içine yerleştir.Kökü kendisi torfa yerleşir.
metinzenbil
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2008, 08:58:12 ÖÖ »

Peki Üzerini streç filmle falan örtmem gerekirmi? yoksa açıkmı bırakayım
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2008, 02:48:10 ÖS »

Oooo hayırlı olsun.VFT lerin kökleri çok hassastır dikkat edin.Üzerini bitkiniz büyüyene kadar streç film ile örtmeniz daha sağlıklı olur.Çünkü sirke sinekleri yeni çimlenen bu bitkilere bayılır ve larvalarını bırakırlar,birçok minik ,bir görünüp bir kaybolan yaratıklarınız olur torfunuzda.Daha sonra bir de bunları yoketmek için ilaçlama ile uğraşmayın derim.  Cool

metinzenbil
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2008, 12:29:15 ÖÖ »

Tamam streç filmi hemen örtüyorum. Ben açıkta bırakmıştım ama örtsem daha iyi olacak sanırım. Bakalım heyecan artıyor Smiley filizlendikten sonra hızla uzuyor gibi yakında fotolarını koyarım ama önce fotograf çekilecek boya gelmesi lazım Smiley
metinzenbil
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2009, 09:10:49 ÖS »

Merhaba,

Çimlenen tohumların uzun süredir büyümüyor. 1 cm oldu ve 4 aydırda aynı boyda. cok ufak kapanlar var ama hicbir gelişme gostermiyor. Acaba bunun cuce vft cinsi mi var diye dusunmeye basladım. Yavas geliştigini biliyorum ama bu kadar yavas olacagınıda sanmıyorum. Sizlere sorayım dedim. Sizce durum nedir?
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2009, 10:48:42 ÖS »

Sayın metinzenbil,vft yi tohumdan yetiştirmenin çok zor olduğunu hatırlatmıştık,bu sadece bitkinin yavaş gelişim göstermesinden dolayı değil,tohum temininden,ekim aşamasına,filizlerin çıkmasından sonra onları sağlıklı büyütebilmekten,hastalıklara karşı korumaya kadar devam eden bir süreci kapsıyor.
Her ne kadar yaşam ortamlarını,yaz mevsimi ne yakın hazırlamaya çalışsak da,kışın ortasındayız.Dolayısıyla sunni ışık takviyeleri de yaz güneşi etkisi yapamıyor tabi ki.Gelişimlerini etkileyen faktörlerden birisi de budur.Dormancy çıkışından sonra gelişimlerinde biraz daha canlılık ve hareket gözlemleyebilirsiniz.
Yanlız unutmayalım ki pamuk içerisinde fasulye yetiştirmiyoruz. Grin Sabırlı olmak gerekir.Aşırı yaprak çürümesi,pamukcuk,mantar ve küf oluşması,böceklenme gibi şeyler yoksa kaygılamnamız için bir neden yoktur.Gelişim süreci normaldir.
Kapanlarında sinek hatta arılar görmek dileği ile... Wink
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2009, 01:01:28 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

metinzenbil
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2009, 11:44:32 ÖS »

Teşekkür ederim. Uzun zamandır zaten sabırla bekliyorum ama hiç büyümeyincede biraz umutsuzluğa kapılmaya başlamıştım. Şu an kötü belirtilerden hiçbiri yok açıkcası inşallahta olmaz. Cam kenarında öyle sessiz sakin bekliyor garibim. Yaz gelsede bir kaç sinek yerse belki kendine gelir Smiley)
bugrayesilkaynak
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2009, 08:48:27 ÖÖ »

fotoyu koysana

Smiley Kurallara Uyalım Uymayanları Uyaralım  Smiley

Sad Benim hiç spatulatam olmadı  Sad
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc