Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: VFT KAPANLARINDA ÇÜRÜME  (Okunma Sayısı 429 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
engin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 25, 2008, 02:18:49 ÖS »

VFT KAPANLARINDA ÇÜRÜME

Etobur bitkilere olan ilgim çok yeni sayılmaz.Ama üç ay önce bir yapı marketten aldığım vft ile ilk kez onlarla yakından tanıştık.Bakımı konusunda nette bir parça araştırma yapmıştım ama sizlerden öğrenmek istediğim şey şu:
VFT min genç sandığım kapanlarına canlı sinek verdiğimde bir süre sonra yanlarında kararmalar oluşuyor.Bunların çürüme olup olmadığını bilmiyorum.Biryerlerde okumuştum kapanların ömrünün birkaç kapanma ile sınırlı olduğunu.Benim kapanlarım niye bir sinek sindirme ile kararıyor?Ya da çürüyor???
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 31, 2008, 09:54:31 ÖÖ »

Belki de genç oldukları içindir. Smiley Bu konu hakkında pek bir bilgim yok ama iyice gelişmeden yapacakları her türlü sindirme olayı kendilerine bir zarar veriyordur gibi bir tahminde bulunayım. Bilgili/ilgili bir arkadaş yanıtlasa da biz de öğrensek.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 31, 2008, 03:23:17 ÖS »

Valla konu tam praecox hocama göre...Ne desem boş. Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Cool

euzmenn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2008, 09:46:59 ÖÖ »

İlk başlarda ben d eöyle sorunlarla karşılaşmıştım.Benimkiler kararmıyor küfleniyordu.
Nasıl bir suyla suluyorsunuz?
Eğer çeşme suyu vs. ise yapraklarına değdirmeden mümkünse altına bir kap koyarak alttan sulamaya çalışın.
Ben reverse osmos kullanıyorum denk geldiği yerden suluyorum ve sadece altlardaki eskiyen yapraklar zamanla kararıyor.Onun haricinde gayet sağlıklı.Böcekleri mümkün olduğunca en büyük ve en gelişmiş görünen kapanlara vermeyi deneyin.
cagatay
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2010, 08:27:35 ÖS »

arkadaslar aynı sorun bende de var kesın bı fıkrı olan paylasırsa sevınırım tek karıncayla bu hale geldı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz