Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SARRACENİA MİNOR  (Okunma Sayısı 765 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 28, 2008, 02:30:01 ÖÖ »

SARRACENİA MİNOR(Küçük sarracenia)Küçük sarracenia , kuzey Carolina, güney Carolina, Gürcistan'da ve Florida çam ağaçlarının arasında açıklıklarda, bataklık alanlarda yetişir.
Küçük sarracenia, kapüşonlu testi bitkisi olarak da bilinir. Her testi yaprağı, çok etkili şekilde böcekleri tuzağa düşürmeye yarayan ve tekrar eğilen bir kapüşonla son bulur. Eflatun ve parlak kırmızımsı, çekici renklere sahiptir. Kapüşonun içinde, nektar salgılayan bezlere sahiptir, bundan dolayı yaprak, böcekler için cazip bir yiyecek gibi görünür.
Kapüşonda yarı saydam alanlar, böceği kandırır. "Pencereler" böceğin içeriye geçimesine izin verir.Nektardan faydalanan böcekler çıkış yolunu bulmakta zorlanırlar.Bitkinin iç kısmınangeçişi kolaylaştıran fakat dışarıya çıkışı ise engelleyen tüycükler böceklerin burada hapsolmasını ve bitkinin de onu salgıları ile sindirmesini kolaylaştırır.

codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2009, 09:34:59 ÖÖ »

gürcistanda yetişen bir bitkinin türkiyedede olma şansı yüksek değilmi .bundan sonra memleketim kastamonuya gittiğimde ufak bir araştırma yapacağım Grin geçen ay gürcistandaydım yazıyı okumuş olsaydım 4 gün boştum zaten arar bulurdum :Smiley
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2009, 09:51:38 ÖS »

Sarracenia türlerinin doğal yaşam alanı kuzey amerikanın güneydoğusudur. Gürcistanda yetiştiğini hiç duymadım sayın susurluklu. Daha sonradan ekilip çoğaldıysa bilmiyorum tabi.  Huh?
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2009, 11:26:15 ÖS »

Sayın saydemir,sarracenia.com dan alıntı ve çeviridir.  Cool

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.sarracenia.com/faq/faq5532.html&ei=x60ASriLI5KsjAez1vmJBw&sa=X&oi=translate&resnum=6&ct=result&prev=/search%3Fq%3DSARRACEN%25C4%25B0A%2BM%25C4%25B0NOR%26hl%3Dtr

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2009, 03:28:36 ÖS »

Sayın susurluklu bu çeviri siteleri çok yardımcı olsa da coğu zaman insanı yanıltabiliyorda. Program alıntıda bahsi geçen "georgia" yı gürcistan olarak çeviri yapmış fakat burası ABD nin güneydoğusunda bir eyaletin de ismi. Sanırım o georgia bu georgia.  Smiley

"Atlanta, ABD'nin Georgia eyâletinin en büyük kenti ve başkentidir"
http://tr.wikipedia.org/wiki/Atlanta,_Georgia
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2009, 04:05:14 ÖS »

Sayın saydemir,çevirisi hatası olabilir.Aşağıda sizi doğrular resimler var..

http://www.venusflytraptr.com/forum/index.php/topic,44.0.html

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2009, 02:12:10 ÖS »

Buda benim Sarracenia minor "okee gianth"

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2009, 09:08:34 ÖS »

Judith hindle ile baş göz etsek mi sayın saydemir bu canavarı..  Grin

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2009, 10:13:19 ÖS »

İyi olur tabi yeterki o başgöz olmak istesin, biraz daha büyümesi lazım..
codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2009, 09:19:17 ÖÖ »

bendeki minor tohum verecek galiba ama tomurcuk topraktan çıktıktan sonra büyümesi durdu yaklaşık 5 cm yükseldi acaba kışla alakalı birşeymi?vftlerle aynı yerde olduğu için su seviyesi 1cmye düşürmüştüm.tohum alabilmem için ne tavsiye edersiniz
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2009, 02:20:06 ÖS »

Sayın codger,sarracenia ların bu mevsimde çiçek açması normal değil (terra ortamı hariç).Büyümesinin yavaşlaması ya da durması mevsimsel tabi ki.Ancak dormancy ortamınızı bir daha gözden geçirmeniz gerekecek sanırım.Yeterli soğuk ortam oluşturulamadığı için çiçek açmaya niyetlenmiş ama yine yeterli ısıyı ve ışığı alamadığı için de yavaşlamış olma ihtimali yüksek .

Tohum almanız bu durumda zor görünüyor,mümkünse ortamınızı dormancy e uygun hale getirip,tohum alma işlemini yaza bırakırsanız bitkinizin sağlığı açısından daha iyi olur.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz