Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: yapı marketten alınan eb ler  (Okunma Sayısı 387 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Nisan 09, 2009, 04:53:18 ÖS »

slm
geçen gün koçtaşda gezerken böcekçil bitkilere bakmak istedim . tahmin edeceğiniz gibi bakımsızlıktan kurumak üzere olan darlington a ve sarracenialar
vardı. ibrikleri kurumak üzere olan bitkilerden 3 adet aldım ..
sorum
 bu ibrikleri kesmelimiyim yoksa uç kısımlardaki kuruyan bölümler düzelirmi?sarracenianın sadece bir ibriği sağlam .çiçekleri saf suya yatırıp toprakların iyice ıslanmasını sağladım ve güneşe bıraktım garanti olsun diye akşamları grolüks altında tutuyorum.sıcaklığıda korunuyor.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2009, 05:53:48 ÖS »

slm
geçen gün koçtaşda gezerken böcekçil bitkilere bakmak istedim . tahmin edeceğiniz gibi bakımsızlıktan kurumak üzere olan darlington a ve sarracenialar
vardı. ibrikleri kurumak üzere olan bitkilerden 3 adet aldım ..
sorum
 bu ibrikleri kesmelimiyim yoksa uç kısımlardaki kuruyan bölümler düzelirmi?sarracenianın sadece bir ibriği sağlam .çiçekleri saf suya yatırıp toprakların iyice ıslanmasını sağladım ve güneşe bıraktım garanti olsun diye akşamları grolüks altında tutuyorum.sıcaklığıda korunuyor.

Sayın codger hangi koçtaş bu,darlington dan kastınız darlintonia ise süper bir şey.
Sarracenia larınızın kuruyan yapraklarının tamamını kestiğinizde eğer tek sağlıklı yaprak kalacak ise bunu tavsiye etmem.Sadece çürüyen kısımlarını kesilip sağlam kısımlarının yeni ibrikler çıkana kadar kalmaları uygun olur.
Işıklandırma ise (sunni ışıklandırma) yaz mevsiminde 12 saat kışın ise 10 saat yeterlidir.Sürekli ışık altında tutulması da sağlıklı değildir.
Suyunu ve ışığını eksik etmediğiniz taktirde yakın zamanda yeni ibrikler oluşturacaktır.Bu süreci biraz hızlandırmak isterseniz de bitkinizi minik bir akvaryuma alarak kapalı bir ortamda nemi yüksek tutmanız gerekecektir.
 Cool

codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2009, 10:15:46 ÖÖ »

teşekkür ederim açıklamalarınıza gerçekten kendine geldi çiçekler  ben yaçürüyen yaprakları temizledim ama alt kısımdaki  yapraklardaki mantar hala geçmedi bugün bauhausa ve pratikere şu bahsedilen dithane almaya gideceğim tabi bulabilirsem
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2009, 04:25:43 ÖS »

Dithane ı ben yalnızca eminönündeki çiçekcilerin birinde bulabildim. Başka sorduğum hiç biryerde bulamadım. Büyük yapımarketlerde dahil. Umarım bulursunuz.
codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2009, 10:53:42 ÖÖ »

slmlar
dithaneyi bulamadım ama kaptan aldım pazar günü.3 günlük seyehat sonrası 2 yetişkin capensisim ve yeni aldığım Sarracenia psittacina nın çoğu yapragının köke yakın mantarlı kısımdan çürüdüğünü farkettim .artık nasıl paniklediğimi tahmin edin.ilacı tarif edilen şekilde suyla karıştırıp fısfısla köklere sıktım ama henüz bir düzelme yok iki gün içinde gene sardı .bir tavsiye ve öneriniz varsa sevinirim.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2009, 01:39:37 ÖS »

Resim eklemeye çalışın.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz