slm
geçen gün koçtaşda gezerken böcekçil bitkilere bakmak istedim . tahmin edeceğiniz gibi bakımsızlıktan kurumak üzere olan darlington a ve sarracenialar
vardı. ibrikleri kurumak üzere olan bitkilerden 3 adet aldım ..
sorum
bu ibrikleri kesmelimiyim yoksa uç kısımlardaki kuruyan bölümler düzelirmi?sarracenianın sadece bir ibriği sağlam .çiçekleri saf suya yatırıp toprakların iyice ıslanmasını sağladım ve güneşe bıraktım garanti olsun diye akşamları grolüks altında tutuyorum.sıcaklığıda korunuyor.
Sayın codger hangi koçtaş bu,darlington dan kastınız darlintonia ise süper bir şey.
Sarracenia larınızın kuruyan yapraklarının tamamını kestiğinizde eğer tek sağlıklı yaprak kalacak ise bunu tavsiye etmem.Sadece çürüyen kısımlarını kesilip sağlam kısımlarının yeni ibrikler çıkana kadar kalmaları uygun olur.
Işıklandırma ise (sunni ışıklandırma) yaz mevsiminde 12 saat kışın ise 10 saat yeterlidir.Sürekli ışık altında tutulması da sağlıklı değildir.
Suyunu ve ışığını eksik etmediğiniz taktirde yakın zamanda yeni ibrikler oluşturacaktır.Bu süreci biraz hızlandırmak isterseniz de bitkinizi minik bir akvaryuma alarak kapalı bir ortamda nemi yüksek tutmanız gerekecektir.