Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Endonezya dan byblis tohumu...  (Okunma Sayısı 349 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Nisan 15, 2009, 03:14:20 ÖS »

Yabancı bir etobur sitesinde tanıştığımız bir arkadaş ile takas yapmaya karar vermiştik.Ben ona darlingtonia tohumu,o da bana byblis tohumu gönderecekti.Bu gün tohumlar geldi.Tohumların yanında drosera tohumlarına benzer birçok tohum daha var.Ne tür bir drosera olduğunu kendisine sorup öğreneceğim.
Byblis thumlarının da ekime hazırlanışı ile ilgili moderatorümüz sayın saydemir den(yeni ekim yaptı) yardım alarak yine burada paylaşacağım.
Bu arada sanki yolculukta zarf içerisinde yeterince korumalı konulmadığından bir kısmı ezilmiş gibi duruyordu. Hayırlısı... Grin

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2009, 04:34:11 ÖS »

Sayın susurluklu üzerinde yazanlar tohumları toplama tarihleri ise eğer tohumlar cok taze. Bol şans.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2009, 04:38:43 ÖS »

Evet tavsiyelerden de yola çıkarak hazırlık yapmaya başladık.Resimlerden de anlaşılacağı gibi tohumları üçe ayırıp,birkısmını sayın saydemirin metodu ile küllü saf suda (mangal külü),bir kısmını Ga3 de,bir kısmını da bildiğimiz çamaşır suyunda %50 saf su karışımında bekleterek ve tüm bunların da bir kısmını katlamaya alıp bir kısmını da katlamadan direk ekmeye karar verdik.

Hadi hayırlısı...

Ga3

Küllü saf su

Çamaşırsuyu %50 saf su

Çamaşırsuyu %50 saf su

Çamaşırsuyu %50 saf su

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz