Heliamphora bir sarracenia türü değildir. Ama ana başlık olmadığı ve kendisi darlingtonia ile birlikte sarracenia ailesi içerisinde yer aldığı için burada belirtmek durumunda kaldım.
Heliamphoralar tropikal güney amerikada tepui denilen yüksek dağların tepesinde yaşayan etobur cinslerinden birisidir. Etobur ailesinin nazlı türlerindendir. Çünkü bulunduğu bölgelerdeki mikroklima özellikleri gece gündüz ısı farkı, yüksek nem oranı gibi istekleri bulunmaktadır.
İçerisinde kültürde en kolay yetiştirilebilen türleri heliamphora minor, heliamphora heterodoxa, heliamphora nutans ve bunların kendi aralarındaki çaprazlarıdır. Özellikle minor ve heterodoxa daha alçak düzlüklerde de bulunmuş ve bu türün cok da nazlı olmayan türlerindendir.
Buda benim son siparişte aldığım heliamphora minor. Bakalım ne kadar nazlıymış göreceğim. Benim terra içerisinde nepenthesler ve diğer etoburlarla beraber duruyor. Hemen hergün fısfıs yardımıyla nemlendiriliyor um. Şimdilik ortama alışmaya çalışıyor. Biraz hırpalanmış uzun yoldan geldi tabi.