Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sphagnum moss üzerinden oynanan pis kokulu oyunlar..  (Okunma Sayısı 683 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 06, 2009, 07:30:18 ÖÖ »

Canlı sphagnum yosununu düne kadar yerlere göklere sığdıramayanları, tüm kullanıcılarımıza istedikleri zaman istedikleri kadar yosunu temin edebilecek kadar yetiştirmeye başladığımızı görünce,bu yosunu,büyük bir panik havası ile afaki araştırma ve belki de uyduruk alternatif yerli yosunlarla tu kaka yapmaya çalıştıklarını ibretle izliyorum.
Elbette ki allerjik sorunu olan ve ellerinde çizik ve kesik bulunan kimseler için çoğu tür yosun gibi bunun da tesirleri olacaktır.Bu baltık torfu için de geçerlidir.Tüm bunlar ile uğraşırken doğru olan eldiven kullanılmasıdır.

Ama yıllardır bu sphagnum moss yosununu bizlere ballandıra ballandıra anlatıp,bir tutamı için havada takla atan üstadlarımız,şimdi ne oldu da birden bu yosunu karalama kampanyasına giriştiler..

''Sphagnumun kızılderililerce hatta eskiden avrupada da superabsorberlerin olmadığı zamanlarda çocuk altlarına kadınların menstruasyon dönemlerinde de bağ olarak kullanımının çok yaygın olduğu bildiğimizden bu sorunu bu çerçeveden bakarsak biraz da konu sensasyonel habermiş gibi algılanabilir.''

Yukarıdakine benzer bir çok yazıyı da bizlere yıllardır ezberleten üstadlar şimdi ağız birliği etmişcesine son yılların vebası ilan ediyorlar sphagnumu birkaç destekçisi ile birlikte.Tabi bu arada ''iğneada yosunu'' adı ile alternatif yaratılmak istenen yerli yosun ile ne tür bir ortaklıkları var bilemem.
Ama bildiğimiz,tüm bu uyarıların tam da biz sphagnum mossları yurtdışından bol bol ve zor şartlarda getirip yine bol bol üretip kullanıcılarımıza dağıttığımız sıralarda olması bizleri bu tür komplo teorileri üretmemize neden oluyor.Bilmem haksızmıyım?  Grin

« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2009, 01:15:51 ÖÖ Gönderen: susurluklu » Logged

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2009, 10:06:29 ÖÖ »

sana hak veriyorum.Aynen dediğin gibi.Ayrıca ürettiğim yosunu biryıla yakındır hem orkidelerde hemde etobur bitkilerde kullanıyorum ve birkaç kişiyede yolladım şimdiye kadar ne bende nede diğerlerinde alerjik bi sorun yaşanmadı eğer öyle bi mantar hastalığı varsa benim yosunlarımda yok burası kesin.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz