black24
Yeni Üye
|
 |
« : Kasım 11, 2009, 07:29:18 ÖS » |
|
Merhaba arkdaşlar, Tam bir ayda ilk tohumum çimlendi.Yağmur suyu kulanıyorum.Havalar soğudu diye delikli strechle kapattım saksıyı.Güneşe koyuyorum bahçede bitkiyi.Yanlış yaptığım yada yapma gereken başka birşey varmı acaba ?Birde çimlenen 3 tohumdan 2 sini başında tohum duruyo ben çözemedim bu işi,acaba takla mı attılar bunlar da baş aşağımı duruyolar yoksa normal mi ?  Şimdiden teşekkürler. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2010, 10:14:25 ÖS Gönderen: susurluklu »
|
|
|
|
|
alperen2003
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2009, 09:58:56 ÖS » |
|
Hayırlı olsun. Güle güle büyütün. O tohum kabuğu bir süre sonra bitkiniz büyüdükçe kendiliğinden düşer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
black24
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2009, 12:14:07 ÖS » |
|
Teşekkür ederim,sağolun. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
black24
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2009, 09:06:01 ÖS » |
|
Arkadaşlar buda son hali vftlerimin.Filizlerimden kenarda olanı çürüdü. sanırsam aşırı nemden; üstünde strech vardı güneşli günlerde, nem su olup geri akıyodu.önce rengi soldu sonrada kuruyup öldü.Yinede ortadan bi tohum çıkınca sayı yine 3 oldu.Yalnız tohumlamayı çok kötü yapmışım 3 filizde aynı yerde oldu.Havalar soğuyunca filizlerin büyümesi iyice yavaşlamıştı .bende sobalı odaya aldım birde ledli ışık alıp bütün gece ışık veriyorum.Ve yanılmıyorsam büyümesinde hızılanma oldu.Resimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.Siz ne dersiniz bu işe ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2009, 12:01:22 ÖÖ » |
|
Kışın 10 yazın 12 saat ışıklandırılması yeterlidir.Bir de streçte parçalanmalar oluşmuş gibi,ışık kaynağını bu kadar yaklaştırmak yerine biraz daha yüksek ışık verebilen bir kaynağı daha geriden kullanma şansınız varsa daha sağlıklı olur. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
black24
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2009, 06:47:25 ÖS » |
|
Teşekkürler önerileriniz için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
black24
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2010, 08:13:52 ÖS » |
|
Merhaba yeniden, Vft büyütmek gerçekten sabır isteyen bir işmiş; yavaş büyüyor ilk alırken umduğunuz gibi olmuyor.Ama olsun güzel şeyler hemen elde edilmez.Vftlerimin son hallerinin resimlerini çektim.Ustalara bazı sorularım olucak, ne zaman saksı değiştirmeliyim?Ve yaptığım yanlış tohumlama yüzünden filizlerim birbirine girdi, acaba bir zararı olur mu?Şimdiden teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
black24
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2010, 03:33:36 ÖS » |
|
Arkadaşlar bunlarda son hali vftlerimin.Ekeli 5 ay çimleneli 4 ay oldu yaklaşık.Resimlerde büyükmüş gibi duruyor ama, daha anca 1 cm boyunda.Rengi kızarmaya başladı.Acaba hangi türdür söyleyebilrmisiniz ?Birde Sonuncu resimde göreceğiniz üzere bir başka bitki var.Ben ot diyorum ama emin olamadım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2010, 03:48:59 ÖS » |
|
Saksınızda fazlaca alg oluşmuş,bir saksı ve torf değişikliği yaparsanız iyi olur.Bu aşama dan sonra daha az nemli ortamda tutunuz bitkinizi,yani üzerini örtmeyiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emmrecan
Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2010, 04:09:16 ÖS » |
|
ewt alg olşmuş, bende o yeşillik ney diye sorcaktm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASIR
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2010, 08:23:41 ÖS » |
|
Benim capensis fidelerinin bulunduğu torfta yeşillenmeye başladı  Bir zararı yoktur umarım bu alg denilen maddenin.
|
|
|
|
|
|
ASR
|
|
|
black24
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2010, 06:44:08 ÖS » |
|
Aslında artık üstünü örtmüyorum bahçede üstüne küçük bir akvaryum kapatıyorum.Camlar buhu yapıyo ve su damları oluşuyor.Bunu olması normal mi yoksa nem fazla mı ?ikinci olarak alglerin nasıl bir zararı var acaba ? Cevaplarınız için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2010, 09:52:35 ÖS » |
|
Tamamen kapalı olması da havasız kalmasına yol açar,terrariumda da havalandırma sistemi kurulması bunun için tavsiye edilir.Algler çoğalırsa çeşitli mantar oluşumlarına sebep olabilir,zamanla da hızlıca gelişerek,ebleri boğabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
black24
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2010, 12:23:57 ÖS » |
|
merhaba arkdaşlar yeniden.Bugün bahçede kanatlı böcek istilası oldu; herhalde yeni çıktılar yuvalarından.Benim vft de zaten o belgede konuçlanmıştı ben sadece üstündeki camakeni açtım.Sonuç; kedi olalı bir fare yakaladı  .yalnız her yer böcek kanadı olmuş ben çözemedim bu işi. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MuCiT
Üye

|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2010, 01:44:22 ÖS » |
|
Gerçekten ne kadar çok öyle...  Katliam yapmış sanki...  Ama kanıtları saklamayı unutmuş... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|