Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Terrarium da bakılan etoburların beslenmeleri..  (Okunma Sayısı 239 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Aralık 19, 2009, 09:38:13 ÖS »

Terrarium da bakılan etoburların beslenmeleri zaman zaman problem olabilir.Havalandırma amaçlı açılan deliklerin dışında giriş çıkışı olmaması içeriye sinek ve böceklerin de girmesini önleyerek,etoburların beslenmelerinde bir eksiklik oluşturabilir.
Bu gibi durumlarda dışarıdan elle besleme yöntemi yapmanız gerekebilir.Peki her mevsimde etobur bitkilerimizi besleyecek kaynağı bulabilirmiyiz?Yurtdışında bu çok zor olmuyor.Çünkü sadece bu amaçla kurulan ve profesyonel olarak çalışan dükkanlar bol miktarda mevcuttur.Sürüngenler,kaplumbağalar,tarantulalar,iguanalar,tüm bunların beslenmeleri zor olmuyor.
Peki ülkemizde bu tür besinlere ihtiyaç duyarsak bulabilme şansımız varmı?Evet,yeni yeni bu amaca hizmet eden yerler gelişmekte.Birkaç örneğini ben vereyim,gerisi gelir inşallah. Grin

http://www.canliyemci.com/

http://www.surungenshop.com/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=59
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2009, 01:33:48 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2009, 07:09:18 ÖS »

Canlı yemler özellikle egzotik hayvan besleyenler için bir ihtiyaçtır. Her ne kadar bizim bitkilerde kullanımı pek yaygın olmasa da onlarında doğal bir şekilde büyüyebilmeleri için gerekli besini sağlayabilir. Ben fasulye böceği ve un kurdunu cephalotus,  heliamphora, vft ve nepentheslerde kullandım. Bu canlı yemleri kendimizde evde küçük bir kutuda kolayca bakabiliriz.
Canlı yemci sanırım aktif değil ama diğer adresten ve www.tarantulam.com adresinden temin edilebilir.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2009, 08:08:38 ÖS »

Paylaşım için teşekkürler sayın saydemir.Peki bol miktarda tohumdan etobur bitki üretimi yapanlar,henüz büyümekte olan ebler için, akvaryum balıklarında kullanılan kuru su piresi gibi bir yem kullanabilirmi?İlgi alanınızda olabilir diye soruyorum.  Embarrassed

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2009, 08:43:53 ÖS »

Canlı yem kullanmanın faydalı olduğu kesin ama kuru yemler hakkında olumlu yada olumsuz bir yorum yapmak istemem. Kaldı ki çoğu etorburda böceğin hareketlerinin etoburun salgısını arttırdığını ve ibrik-kapan neyse aktif hale getirdiğini biliyoruz. Bazı nepenthes türlerinde kapanlara süt damlatıldığını sanırım praecox hocadan duymuştum. Kuru yemler bu etkiyi sağlayamaz ama besin yönünden fayda sağlayabilir mi, yoksa yarar yerine zarar mı getirir bilemiyorum? Embarrassed
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2009, 09:55:07 ÖS »

Etoburlardan kalan böcekleri bu kıllı dostumuz tüketiyor. Yakaladığım böcekleri kime versem acaba diye kura cekiyorum bazen. Tongue

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2009, 10:45:29 ÖS »

Canlı yem kullanmanın faydalı olduğu kesin ama kuru yemler hakkında olumlu yada olumsuz bir yorum yapmak istemem. Kaldı ki çoğu etorburda böceğin hareketlerinin etoburun salgısını arttırdığını ve ibrik-kapan neyse aktif hale getirdiğini biliyoruz. Bazı nepenthes türlerinde kapanlara süt damlatıldığını sanırım praecox hocadan duymuştum. Kuru yemler bu etkiyi sağlayamaz ama besin yönünden fayda sağlayabilir mi, yoksa yarar yerine zarar mı getirir bilemiyorum? Embarrassed

Sayın saydemir o zaman kullanıcılarımıza göre daha fazla bitkiye sahip olduğumuzu varsayarsak,bunu deneyip sonuçlarını görmek de bize düşüyor anladığım kadarıyla..   Embarrassed

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2009, 10:47:32 ÖS »

Tarantulanız harika görünüyor.Minik tarantulacıkların oluşma imkanı varsa bir tanesine talibim.   Smiley

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2009, 10:53:52 ÖS »

Şu an daha küçük. İlerde öyle bir imkan bulursa eğer seve seve veririm tabi.  Smiley
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz