Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nepenthes truncata  (Okunma Sayısı 212 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merkezmen
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Şubat 20, 2010, 11:49:24 ÖÖ »

malezyada  bir forumda gördüm Nepenthes truncata bu türün  orgini  Turkey diye yazmış  . ÜLkemizde bulunuyormu hatalı olabilirmi .bilgisi olan varsa sevinecegim
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2010, 02:37:38 ÖS »

malezyada  bir forumda gördüm Nepenthes truncata bu türün  orgini  Turkey diye yazmış  . ÜLkemizde bulunuyormu hatalı olabilirmi .bilgisi olan varsa sevinecegim

Link verebilirmisiniz,bi bakalım.

b.yasemin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2010, 01:32:14 ÖS »

Böyle bir bilgiyi ben de gördüm yabancı bir sitede.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2010, 03:47:05 ÖS »

Sanmıyorum arkadaşlar nepenthesler tropikal bölgelerde doğal olarak ancak bulunabilir. Türün yayılış alanı da güneydoğu asya ve o bölgedeki adalar, hindistan ve avustralya. Bence de kaynak belirtilse daha iyi anlayabilirdik.

"(Testudinella truncata) were new records for Turkish inland waters."
Böyle bir yazı gördüm, bundan bahsediyorsanız eğer bu truncata, çarklı hayvanlar ya da tekerlekli hayvanlar da denilen; solucan benzeri mikroskobik omurgasız.
b.yasemin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2010, 04:28:29 ÖS »

Sanmıyorum arkadaşlar nepenthesler tropikal bölgelerde doğal olarak ancak bulunabilir. Türün yayılış alanı da güneydoğu asya ve o bölgedeki adalar, hindistan ve avustralya. Bence de kaynak belirtilse daha iyi anlayabilirdik.

"(Testudinella truncata) were new records for Turkish inland waters."
Böyle bir yazı gördüm, bundan bahsediyorsanız eğer bu truncata, çarklı hayvanlar ya da tekerlekli hayvanlar da denilen; solucan benzeri mikroskobik omurgasız.

Hayır, benim okuduğum da bir nepenthes çeşidiydi. Literatür tararken gözüme çarptı şimdi arıyorum hangi sitede gördüğümü. Karadeniz bölgesi bazı türler için mikro fauna özeliği gösteriyormuş, o bölgeye özgü trler olduğunu okumuştum. Pinguicula spp. zannederim ama tam emin değilim; bulduğumda linkini ben de ekleyeceğim.
ASIR
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2010, 04:30:02 ÖS »

Ping galiba bizim burada da varmış  Embarrassed

ASR
ephesos
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2010, 11:20:10 ÖÖ »

Pinguicula crystallina, pinguicula balkanika sizinde bildiğiniz gibi Türkiyede tesbit edilmiş türler,  ancak Türkiyenin hiçbir bölgesi nepenthes için uygun değil ve Türkiye florasına ayit birnepenthes türü de bulunmamaktadır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz